Ergonomiske kontorstole

Din kontorstol skal give dig mulighed for at kunne variere dine arbejdsstillinger. Og det er vigtigt at du bruger de forskellige muligheder, så du kan undgå og forebygge ømhed i kroppen. Især skulder og ryg er udsatte områder, når du sidder på kontor. Vær meget opmærksom på at du hele tiden skifter stilling på din kontorstol. Stræk benene ud, læn dig tilbage, sid omvendt på stolen osv.

 

Hos Ergonomihuset finder du rådgivning og et stort udvalg af ergonomiske stole, der passer til dine behov.

 

Du kan også finde en god ergonomisk kontorstol på Dankontorstole.

Krav til kontorstolen

De vigtigste ting du skal være opmærksom på, når du vælger arbejdsstol er at den er stabil og sikrer dig bevægelsesfrihed samt hensigtsmæssig arbejdsstilling. Du skal kunne indstille både stolesæde og stoleryg i højden. De skal kunne justeres hver for sig, så stolen passer til din krop. Derudover skal stoleryggen kunne skråtstilles.

For at give dig endnu større variation i din siddepositioner, kan du anskaffe en fodskammel. Der findes en lang række virksomheder som eksempelvis Istol, som vil kunne hjælpe dig med valg af den ergonomisk rigtige kontorstol til dig og dine kolleger.

 

Eksperterne hos Istol, kan hjælpe dig til det bedste valg af kontorstol.

Indstilling af kontorstol

Når du indstiller din kontorstol, skal du starte med at sætte dig helt tilbage i stolen, så 2/3 af dine lår bliver understøttet af sædet.

  • Derefter skal du indstille ryglænet, så det støtter din lænd.

  • Stolens højde skal indstilles, så den svarer til længden af dit underben, målt fra sædets forkant.

  • Hvis du skråtstiller sædet, skal bordhøjden hæves med 7-10 cm. Indstil derfor først sædet, derefter bordhøjden. 

Hvis stolen ikke kan komme helt ind til bordet, kan du evt. fjerne armlæn. Du får den bedste stabilitet i stolen, hvis du vælger en med fem hjul.

 

 

Du kan finde lige præcis den stol, der passer til dine behov her.

forebyggelse af museskade og musearm