Har anmeldt musearm som arbejdsskade uden held

Susanne er uddannet teknisk tegner, har arbejdet med edb i 10 år, afbrudt af 2 barsel- og en arbejdsløshedsperiode. For ca. 3 år siden begyndte hun at få problemer med musearme. Hun har sendt følgende beretning til Museskade.dk:
Første symptom var at det ligesom strammede ud i pegefingeren når jeg vred en gulvklud/vasketøj. Jeg undrede mig lidt, men forbandt det ikke med museskade, som jeg da havde hørt om. Jeg følge ikke jeg sad og spændte mens jeg arbejdede. Jeg fik erkendte først sammenhængen med museskade, da jeg hos fysioterapeuten fik lært en øvelse, der skulle strække en sene fra skulderen og ud i pegefingeren – en ubehagelig fornemmelse, akkurat som når jeg vrider en klud.

Det brændte konstant

Senere fik jeg ondt i albuerne og det "brændte" konstant i mine overarme. Den brændende fornemmelse (som en solskoldning på huden) i overarmene forsatte i et halvt år, var ved at gøre mig tosset. Jeg vågnede om natten af det og kunne så ikke falde i søvn igen. Jeg gik til læge og blev sygemeldt i 3 uger, og så halvtidssygemeldt i yderligere 3 uger. Det hjalp lidt, men generne var absolut ikke væk, og kom jo blot tilbage, da jeg begyndte på normal arbejdstid. (Den brændende fornemmelse gik væk i forbindelse med en penicillinkur, jeg fik for en tandbyld!)

4-5 øvelser 

Kom til fysioterapeut, fik laserstråler m.m. og 4-5 øvelser jeg skulle lave hver dag – nok helst en gang i timen, mens jeg var på arbejde – men forestil jer en arbejdsdag, hvor man hele tiden skal have i baghovedet. Kl. 10 skal du huske at lave øvelser - kl. 11 skal du huske at lave øvelser osv. – samtidig med at du skal klare dit arbejde – det er utrolig stressende. Man bliver afbrudt midt i en opgave, som det jo altid tager lidt tid at gå ind i igen, og venter man, så er der pludselig gået endnu en time eller mere. Til sidst begyndte skuldrene at låse sig fast, jeg har flere gange ved sengetid ledt hele huset igennem for at et eller andet der kunne bruges til at massere skuldrene med, fandt bolde jeg lagde på madrassen, og lå ovenpå, men lige lidt hjalp det.

For lidt viden om museskader

Jeg har talt med læge og fysioterapeut. Lægen ved ikke hvad han skal stille op, fysioterapien virker ikke nok, har anmeldt det som en arbejdsskade, uden held. Mine arbejdsgivere forsøgte også at få oplysninger om hvad de kunne gøre, fik hæve/sænke-bord, havde BST-tjenesten ude. Konkluderede at der var for lidt viden om museskade og hvad man eventuelt gør ved det, (bortset fra at lade være med at sidde foran en computer) og droppede mit ellers gode arbejde, som jeg var meget glad for. Har nu gået arbejdsløs i et år, mærker stadig til mine fingre, arme og skuldre, nogle dage mere end andre, men kan da lave størstedelen af hvad jeg altid har gjort, men hele tiden lyder det i mit hoved, jeg er 40 år og jeg har klart fået en museskade i et eller andet omfang, hvad så om 10-20 år, og hvilket arbejde tør jeg binde an med. Og nu læser jeg i Nyhedsbrevet fra Foreningen for nerveentrapment-ramte at der i forbindelse med museundersøgelsen i Herning og Glostrup lægges op til, at denne type skader nok snarere er en idrætsskade, og så spørger jeg – gør de grin med mig – jeg har da aldrig rørt idrætten så meget som med en lillefinger – det vil da nok snarere være det mangel på idræt, der kunne være grunden.

Behandling mod museskader?

Spørgsmål – jeg har i en ALT for Damerne, læst om en fysioterapeut Søren Mavrogenis fra Centrum Fysioterapi, KBH, hvor det tyder at han har fundet en behandling for museskader, jeg har ringet dertil, men der er kun behandling i København, hvis nogen får kendskab til en lignende behandling i Jylland, så skriv det venligst til Foreningen for Nerveentrapment. Kunne man få beskrevet hvad behandlingen med A.N.T. går ud på, jeg er meget i tvivl om det er den behandling jeg selv har fået hos fysioterapeuten?

 
Kilde:   Susanne, teknisk tegner