Jeg er lidt af et hardcore tilfælde

Jeg kan desværre ikke bidrage med løsninger eller hjælp, men kun lidt om egne erfaringer. Jeg er – ifølge min fysioterapeut – lidt af et ”hardcore” tilfælde, jeg har være med fra starten med computergrafik, multimedia og i dag hovedsageligt webdesign. Så jeg har i de sidste ca. 15 år haft musen i hånden ca. 8-10 timer dagligt.

Altid brugt digitizer

Jeg har dog altid brugt digitizer, da jeg egentlig altid har fået ondt i armen når jeg i korte perioder brugte alm. mus. For ca. 1,5 år siden skiftede jeg mine nedslidte SummaGraphic digitizere ud med Wacom-pad, hvor vi både investerede i trådløs pen og puk (mus). Der er bestemt ikke noget i vejen med Wacom-produktet, både jeg og mine kolleger var/er glade for funktionaliteten, - men for mit vedkommende har jeg siden døjet med en kraftig inflammation og tennisalbue på højre arm. Jeg har nu gennem de sidst 7 mdr. gået til intensiv ultralydsbehandling – to gange om ugen. Dette kan kun holde inflammationen nede, - men for øjeblikke ikke helt fjerne symptomerne. Det der hjælper mig en del i dagligdagen er ”Felden gel 0,5%”, som jeg masserer armen i.

Forskellige værktøjer

For ca. et halvt år siden gik jeg så tilbage til de gl. SummaGraphics digetizere både på arbejde og hjemme, dette har bestemt hjulpet på problemet, - men stadig ikke helt fjernet det. Jeg har selvfølgelig gennemanalyseret, hvad den stor forskel på de forskellige værktøjer er, og er kommet frem til, at i mit tilfælde må det være størrelsen på musen, der er alt afgørende. Wacom’en og alle de andre mus jeg har prøvet er faktisk rimelige store, hvorimod den godt brugte SummaGraphic er en lille aflang sag på 11 x 4 cm og kun 18mm i højden. Denne lille størrelse har jeg endnu ikke set på nogle andre pege-værktøjer, og det kan absolut gå hen og blive et problem når mine digitizere ikke vil længere.

Så mit indlæg i debatten må være om der er andre der har samme erfaringer, at det alligevel er ”størrelsen det kommer an på”, og om der evt. er nogle som ved, om det er muligt at få tilpasset en mus/digitizer til individuelle krav.

   
Kilde: Claus, webdesigner