Styrketræning er sundere end medicin

Jeg er 28 år og fik for tre år siden en alvorlig museskade i højre arm. Først ignorerede jeg det totalt, men til sidst var smerten konstant. Så søvn fik jeg ikke og jeg kunne ikke passe mit job pga. smerter. Jeg konsulterede en fysioterapeut, der gav mig ultralyd, massage m.m. på håndledet. Det hjalp ligeså meget som at tisse i bukserne i frostvejr for at holde varmen. Smerterne gik væk midlertidigt, men kom tilbage efter en dags tid eller to. Herefter var jeg hos to læger, der uafhængigt af hinanden fortalte mig, at hvis jeg ikke holdt op med at arbejde med computer asap, ville jeg blive invalid.

Sygemeldt og fyret

Det var en besked jeg forstod. Jeg blev sygemeldt og derefter fyret. I en periode på næsten et halvt år gik jeg til fysioterapi 3-4 gange ugentligt. Det tog min "nye" fysioterapeut bare 5 minutter at konstatere, at mine smerter i håndleddet slet ikke kom fra håndleddet men fra min skulder. Jeg var hypermobil, hvorfor mine sener blev belastet ekstremt - især ved tastatur- og musearbejde. Jeg fik lagt et omfangsrigt styrketræningsprogram, som jeg har fulgt i de sidste par år.

Fri for smerter

Jeg er nu fri for smerter og Ibuprofen. Kun når jeg sjofler med min træning i et par uger får jeg tendens til smerter igen.

Jeg har skiftet musen over i venstre hånd og sørger for at variere mine arbejdsstillinger - men ALTID med hele underarmen i bordet! Jeg har i dag et andet fuldtidsjob, som det går strålende med. Så til jer, der døjer med smerter i håndleddet - prøv at styrketræne! Jeg træner ca. 1-1½ time pr. dag. Biceps-skuldre-ryg den ene dag og triceps-bryst-ben den næste dag. Så KÆMP for sagen - styrketræning er trods alt en sundere "medicin" at være afhængig af end Ibuprofen!

  
Kilde: Gitte