Musearm | Symptomer på museskade | Ondt i håndled og hånd

Museskader optræder i form af seneskedehindebetændelse, og kan give tryk og smerte i håndled og underarm. Opsvulmen af nederste del af håndled kan klemme muskelsener i den såkaldte carpaltunnel. Dette kan resultere i fornemmelse af følelsesløshed i fingrene og generel svækkelse af fingre. Kaldes også Carpal Tunnel Syndrom eller CTS. Læs mere om Carpal Tunnel Syndrom

Hvad er seneskedehindebetændelse i håndled?

Når du arbejder meget med gentagne bevægelser, som f.eks ved en computer, kan håndledet blive overbelastet. Håndledet er en kompleks struktur og er nogle af de mest aktive dele af menneskets bevægapparat - de er ligeledes noget af det mest udsatte.

Symptomer på museskade i håndled

Nedenstående symptomer er de mest hyppige, når det kommer til seneskedehindebetændelse i håndleddene.

  • Du får smerter, der forsinder når du hviler håndleddet.
     
  • Du får smerter, der forværres når du bevæger håndleddet.
     
  • Du mærker varme og stivhed i håndleddet. 
     
  • Din bevægelighed i håndleddet nedsættes. 

Diffuse RSI symptomer

På grund af den ikke-specifikke karakter af Diffus RSI omstændigheder, er det vanskeligt at katalogisere symptomerne. Hvis der er en egentlig diagnosticeres tilstand, kan man undergå hånd eller håndleds smerter, som kan sprede sig til overarmen. De som lider af Diffuse RSI syge kan opleve en ændring i hudfarve og temperatur i det berørte område.

Dystoni (skrivekrampe) symptomer

De som lider af skrivekrampe vil have løbende smerter i hånd og underarm. Tilstanden dystonisk skrivekrampe er ikke klassificeret som en museskade/musearm, men snarere en fejl i det centrale nervesystem. Skrivekramper kan give ufrivillige muskelspasmer i hånden, som kan være ganske voldsomt.

 

Læs også om hvordan du forebygger museskader

 

symptomer på museskader og musearm